BoardeX nedir?

Dış cephe kaplama işlerinde ve hatta yalıtımda adını sıkça duymaya başladığımız yeni nesil bir malzeme olan BoardeX nedir? Boardex kaplama nerelerde kullanılır? Dış cephe boardex kaplama fiyatları? Gibi soruları Boardex dış cephe kaplama yapan firmalar olarak cevaplamaya çalışacağız!

BoardeX nedir?

BoardeX nedir diye soracak olursanız, alçı levhalardan oluşan cam elyaf ve cam elyaf şilte takviyeli A1 yanmazlık sınıfında neme dayanıklı bir tür dış cephe kaplama levhasıdır. 

Aslına bakılırsa alçıpan gibidir. Alçıpan dan farkı plakaların üzerinin bir çeşit cam elyaf şilte kaplanmış olmasıdır. Bu yüzden neme karşı dayanıklıdır. Ancak suya dayanıklı değildir! Bu yüzden boardex dış cephe kaplama dan sonra mutlaka üzerinin file ve sıva kullanılarak kapatılması gerekir. Duruma göre mineral sıva yada textürlü (grenli gibi) boyalarla da desteklenmelidir.

Boardex dış cephe kaplama fiyatları

Boardex dış cephe kaplama yada Guardex levhalarla cephe kaplamayı düşünen siz değerli müşterilerimiz ve ustalarımız için ortalama fiyat bilgisini Boardex Dış Cephe Kaplama Malzeme İşçilik Fiyatları yayınımızda bulabilirsiniz!

Dış cephe kaplama plakaları içinde dalsana ait olan plakalara boardex diyoruz. Aslında başka firmalarında cam elyaf şilte takviyeli dış cephe kaplama levhaları vardır. Diğer markaların plakaları için Dış Cephe Kaplama Levhaları yazımıza göz atmanız faydalı olacaktır!

Boardex saçak kaplama, cephe kaplama - www.ozyurt-insaat.com


 BoardeX nerelerde kullanılır?

Boardex' in kullanım alanı zaten belli genelde dış cephe kaplamalarında kullanılıyor. Ancak dış cephe haricinde boardex nerelerde kullanılır? Mesela bazı özel durumlarda nemin yoğun olduğu mahallerde de kullanılması iyi olabilir. Bunlara örnek bodrum katlar, banyo ve wc tavanları olabilir. Boardex in kullanım amacı ise dış cephelerde daha hızlı ve pratik kaplama yapmak, özellikle değişik tasarım ve modelleri dış cepheye yansıtmak denilebilir.
Özetle;
  1. Dış cephelerde
  2. Çatılarda: Bazı özel projelerde çatı üstü kaplamalarda.
  3. Çatı saçaklarında ve saçak altlarında
  4. Yapıların nemli olan bölümleri: Wc banyo vb.
  5. Kaplama altlarında: Yani yapılan boardex' in üstüne yalı baskı ve lambri gibi başka malzemeler de kaplanabilir.

Kuru duvar ne demek?

Kuru duvar adından da anlaşılacağı üzere yapım aşamasında su veya harç kullanılmadan yapılan duvar sistemlerinin genel adıdır. Mesela alçıpan duvarlar da kuru duvardır. Kuru duvar sistemleri su kullanılarak yani harçlı, yapıştırıcılı vb duvarlara göre daha hafif ve pratiktir. Buda yüksek metrajlı şantiyelerde hız demektir. Hız demek işçilik maliyetinin düşeceği anlamına gelir. Ayrıca deprem kuşağı olan güzel ülkemizde depreme dayanıklı duvarlar oluşturulabilir. Yıkılsa bile insanları öldürmez! Çünkü hafiftir.

Boardex kuru duvar sistemleri

Dış cephede 6 adet boardex uygulama sistemi mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir. Hangi dış cephe kaplama sistemini seçmeniz gerektiği hususunda teknik kadromuzdan destek almanızda fayda var.

BOARDEX DIŞ CEPHE CEKETLEME SİSTEMİ

ÖNCE CEKETLE SONRA MANTOLA: Ceketleme sistemi tek iskeletli içi yalıtımlı boardex dış cephe kaplama yapılmasından sonra üzerine bildiğimiz klasik mantolama yapılması işlemidir. Böylece hem sistem arasında ısı yalıtımı elde ederiz hem de sistemin dışında. Tabi bu da 2 kat daha fazla ısı ve ses yalıtımı demek! Önceden çok bilinmese de Boardex dış cephe kaplama yapan firmalar yeni yeni çoğalmaya başladı. 2023 BoardeX Ceketleme Sistemi m2 Fiyatları için TIKLAYINIZ! 

CEKETLEME Dış Cephe Sistemi

BOARDEX TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ

Tek İskeletli Dış Cephe Sistemi adından da anlaşılacağı üzere dış cephe kaplamadır. Arasına da düşük yoğunluklu taşyünü konularak uygulanır. Güncel olarak boardex malzeme işçilik fiyatları ile alakalı 2023 Boardex Dış Cephe Kaplama Malzeme İşçilik Fiyatları yazımızı okuyunuz!

Tek İskeletli Dış Cephe Sistemi

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi

Omega Dış Cephe Sistemi

Omega Dış Cephe Sistemi

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi


Boardex Ankara bayileri

Boardex, Dalsan Alçı San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen dış cephe kaplama levhasıdır. Ankara'nın çoğu yerinde malzeme satış bayileri bulunmaktadır. Bunlar genellikle ostim, atisan ve siteler bölgesindedirler.
Boardex kaplama Ankara uygulama bayisi olarak firmamıza başvurabilir ve ücretsiz keşif hizmetimizden yararlanabilirsiniz!

KEŞİF VE SORULARINIZ İÇİN HEMEN ARAYINIZ!
+90 545 391 58 48
+90 312 357 73 54 

BoardeX uygulama fiyatları

Dış cephede hızlı ve pratik çözümler sunan levhamızın sistemlerine göre m2 boardex uygulama fiyatları değişiklik göstermektedir. Ankara içi boardex uygulama fiyatları için lütfen iletişime geçiniz!
  1. CEKETLEME Dış Cephe Sistemi fiyatları
  2. Tek İskeletli Dış Cephe Sistemi fiyatları
  3. Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi fiyatları
  4. Omega Dış Cephe Sistemi fiyatları
  5. Ceket Omega Dış Cephe Sistemi fiyatları
  6. CeketMAX Dış Cephe Sistemi fiyatları

14 yorum:

  1. Bu ürünün esprisi üzerindeki şiltesidir. Eğer merkez çok fazla ise şilte çöp olur. Alçı suyla baş başa kalır. Beni bu konuda ikna edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler, ne demek istediğinizi tam anlamadık. Ancak üzerindeki şilteden kastınız cam yünü elyaf takfiyeleri ise evet çok kesim yapmak uygulamayı olumsuz etkileyebilir, ancak üzerine zaten dış cephe sıvası ve filesi ve de mineral sıva gibi dış cephe ürünleri çekilmeden zaten boardex, guardex, corex gibi dış cephe kaplama plakaları kullanılamaz. Üzerine uygulanan bu malzemeler ve dış cephe boyası (silikonlu yada akrilik) zaten içeriye su geçirilmemelidir. Aydıca bu tür ürünler dikey de kullanılmalıdır, yatayda su alırlar. Sonuç olarak doğru teknik ve uzman ekipler tarfından yapılırsa yıllarca kullanılabilirler. Saygılarımızla...

      Sil
  2. bu malzemeyi çatıda kullanabilirmiyim. üzerine sıva yaparak tabi

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bahçe çardağının yan taraflarını bu malzeme ile kapatmak uygun olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bahçe çardağının yan taraflarını boardex ile kaplamak yada kapatmak uygun olur. Ancak üzerinin sıvanması ve boyanması lazım. Unutmayın!!! Kolay gelsin...

      Sil
  4. Merhaba lar dış cepheye bordex uygulayacağız sıva yapmadan boya uygulasak su alır mı sorun yasarmıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, aynen öyle! Yani sıva + boya yapmadan boardex kaplama yaparsanız sorun yaşarsınız! Kolay gelsin!

      Sil
  5. Bordex ile Guardex arasında fark var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik olarak ikisi de dış cephe kaplama levhasıdır. Yani görevleri aynı. Aradaki fark markaların levhalara verdiği isim farkı ve belki de çok az da olsa malzeme kalitesi olabilir. Kolay gelsin...

      Sil
  6. Bodrum duvarlarında pamukcuklanma yaratan rutubet var.
    Boardex kaplama yapıştırıılarak bu kabarma görüntüsünden kurtulabilir miyiz?
    Yine nem ön yüze geçer mi?
    Ya da duvardan boşluk bırakılarak kaplanmalı ve havalandırma sağlanmalı mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef bu havalandırma ile alakalı bir sorun, havalandırmayı çözmeden tek başına boardex rutubeti çözemez. Ancak belki rutubet ve küf önleyici boyalar var. Onlarda nispeten faydalı. Saygılarımızla...

      Sil
  7. Merhaba bordex kaplama üzerine eps strafor yapisirmi, üzerine montoloma olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, evet olur. Boardex üzerine mantolama yapılabilir. Ancak uygun paraşüt dübeller kullanırsanız daha sağlam olur. Saygılar...

      Sil

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır! İçerisinde reklam, küfür, şiddet bulunan yorumlar yayınlanmaz! Ayrıca içerisinde telefon mail vb iletişim bilgisi olan yorumlar da yayınlanmaz!
Destek için arayın (0545-391-58-48) yada mail atın! (ozyurt.insaat.dekorasyon@gmail.com)