Mantolama Malzeme Seçimi

Dış cephe mantolama malzeme seçimi:

Hepimizin bildiği gibi dış cephe mantolama yaptırmak 2 Mayıs 2017 tarihi itibariyle binalarda enerji kimlik belgesi (EKB) almak zorunlu hale geldiği için daha üst sınıf EKB almak için neredeyse zorunlu hale geldi. Bu tabi yasal bir durum, ancak yasal olmayan ve bizi mantolama yapmaya iten sebeplerde az değil. Mesela ısı yalıtımı, binalardaki rutubet, iç duvarların çok soğuklarda terleme yaparak daha sonra kararma yapması ve buna dayalı koku. Peki, binamıza dış cephe mantolama yaptırmaya karar verdik ama hangi dış cephe mantolama malzemesini seçip mantolama yaptırmalıyız?

Dış cephe mantolama malzemelerinden en iyisi hangisidir?

Aslında bu soru yanlış sorulmuş bir sorudur ve cevabı yoktur. Asıl sorulması gereken; "binamızın konumuna, bulunduğu bölgedeki mevsimsel hava sıcaklıklarına, binamızın kullanım amacına ve elimizdeki bütçeye göre hangi mantolama malzemesi en iyisidir?" olursa bizi doğru ve kaliteli bir sonuca götürecek mantolama malzemesini seçebiliriz!

Dış cephe mantolama malzemeleri:


MALZEME
AÇIKLAMA
EPS mantolama malzemesi
EPS: Expande Polistren Köpük, Genleştirilmiş Polistiren Köpük (EPS-Expanded Polystyren Foam), stiren monomerin polimerizasyonuyla petrolden elde edilen, köpük haldeki kapalı gözenekli tipik olarak beyaz renkli bir termoplastik malzemedir.
Malzeme+işçilik uygulama fiyatları için TIKLAYIN!
 
XPS mantolama malzemesi
XPS: Homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan eps ye göre daha sert köpük malzemelerdir. XPS'in hammaddesi olan polistren, ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenilen kalınlıkta çekilir. Sürekli bilgisayar kontrolünde yapılan bu üretim sayesinde homojen balpeteği görünümünde, kararlı bir hücre yapısı elde edilir. Hücreler bütün yüzlerinden birbirine bağlıdır. Hava hücrelerin içine hapsedilmiştir. Hareketsiz kuru hava ile; bilinen en mükemmel ısı yalıtımı sağlanmaktadır.Malzeme+işçilik uygulama fiyatları için TIKLAYIN!
 
TAŞYÜNÜ mantolama malzemesi
Taş yünü, volkanik kayaçlardan tedarik edilen minerallerin çok yüksek sıcaklıklarda eritilip elyaf haline getirilmesiyle üretilir. Taş yünü, uygulandığı yapılarda ısı ve ses yalıtımı sağlar. Ayrıca yangına karşı çok dayanıklı ve su iticiliğiyle iyi bir yalıtım malzemesidir.Malzeme+işçilik uygulama fiyatları için TIKLAYIN!
 
FİBER CEMENT dış cephe kaplama malzemesi
FİBER CEMENT: Fiber cement bir dış cephe kaplama malzemesi olup aslında beton ve ahşap lifinin özel bir karışımla karıştırılarak elde edilen bir plakadır. Tek başına ısı yalıtımı yapmaz! Ancak cephe kaplanırken arasına taşyünü konur ve taşyünü mantolama özelliği alır.Malzeme+işçilik uygulama fiyatları için TIKLAYIN!

Mantolama malzemesi seçilirken dikkat edilecek hususlar.

SEÇİLMESİ GEREKEN
EPS
XPS
TAŞYÜNÜ
FİBER CEMENT
ISI YALITIM DERECESİ
       
YANGIN ÇIKMA İHTİMALİ YÜKSEK YERLER


GÜRÜLTÜLÜ YERLER CADDE BULVAR VS


   
HESAPLI AMA AYNI YALITIM GÜCÜ
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır! İçerisinde reklam, küfür, şiddet bulunan yorumlar yayınlanmaz! Ayrıca içerisinde telefon mail vb iletişim bilgisi olan yorumlar da yayınlanmaz!
Destek için arayın (0545-391-58-48) yada mail atın! (ozyurt.insaat.dekorasyon@gmail.com)