Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır? Nedir ne değildir? İlla almamız şart mı? Yada düşük bir sınıf enerji kimlik belgesi (EKB) alabildik sorun olur mu? 
Bu yazımızda merak edilen sorulara cevap vermeye çalışacağız.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR?

Enerji Kimlik Belgesi, binaların enerji verimliliğini gösteren belgedir. Bilinenin aksine enerji kimlik belgesi verilirken sadece mantolama olup olmadığına bakılmaz. Binanın ısı yalıtımına, elektrik tesisatına, su tesisatına ve enerji ile alakalı başka bir madde varsa hepsine bakılıp öyle değerlendirilir. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 2011 öncesi yapılmış binaların 02 Mayıs 2017 tarihi itibariyle, 2011 sonrası yapılan yeni binaların ise iskan alma aşamasında Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunludur.

Enerji kimlik belgesi almak için mantolama şart mı?

Enerji kimlik belgesi almak için mantolama şart değil! Ancak ısı yalıtımı eksik olan bir yapının EKB si de düşük sınıf olacaktır. O yüzden ısı yalıtımını yaptırmakta fayda var.

Enerji kimlik belgesi sınıfları

Enerji kimlik belgeleri (EKB) sınıfları A dan G ye kadardır. (A,B,C,D,E,F,G) G en düşük A ise en yüksek sınıftır.

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgeleri almak için 2 yol vardır. Bunlardan birincisi herhangi bir ekb firmasıyla iletişim kurarak fiyat almak ve daha sonra enerji kimlik belgesini almak. Bunun için belirli bir ücret ödemeniz gerekecektir! 2.yol ise eğer filli yalıtım capatect mantolama paketi kullanmaya karar verdiyseniz biz zaten ücretsiz bu konuda sizlere yardımcı olacağız.

Enerji kimlik belgesi ücreti

Özel olarak EKB almak isterseniz EKB firmaları bu hizmeti karşılığında sizden ücret talep edeceklerdir. Ücretsiz olarak enerji kimlik belgesi almak için ise yapmanız gereken tek şey binanızı Filli Yalıtım Ürünleriyle Mantolama yaptırmak! 

Aşağıdaki şartları sağlayan müşterilerimiz için Enerji Kimlik Belgenizi Ücretsiz!

Capatect veya Expert mantolama paketi kullandıktan sonra aşağıdaki şartları sağlıyorsanız firmamız tarafından sizlere ücretsiz enerji kimlik belgesi alınacaktır!


  • 1000m2 ve üzeri mantolama paketi kullanmak
  • 01.01.2011 ve öncesi tarihli bina ruhsatına sahip olmak 

Enerji kimlik belgesi için gerekli evraklar?

Enerji kimlik belgesi için gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Mimari Proje
  • Isı Yalıtım Projesi
  • Elektrik Projesi
  • Mekanik Tesisat Projesi ( Isıtma, Soğutma, Havalandırma)

1 yorum:

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır! İçerisinde reklam, küfür, şiddet bulunan yorumlar yayınlanmaz! Ayrıca içerisinde telefon mail vb iletişim bilgisi olan yorumlar da yayınlanmaz!
Destek için arayın (0545-391-58-48) yada mail atın! (ozyurt.insaat.dekorasyon@gmail.com)